Historien

Lillesand Sjømannsforening ble stiftet 1. mai 1875. Det året ble det ikke tilført mindre enn 11 fartøyer til byens flåte. Flere av dem var bygget ved verft i Lillesand. I den maritime atmosfæren vokste det frem et behov for organisert informasjons- og erfaringsutveksling. Det var et beskjedent utvalg av ”sailing directions” og kart på denne tiden og erfaringsutvekslingen blant sjøfolk var av uvurderlig verdi.

Dette var bakgrunnen til at Lillesand Sjømannsforening ble dannet. Siden den gang har sjøfarten og kommunikasjonsvilkårene endret seg drastisk I dag er Sjømannsforeningenes funksjon å være kulturbærere som fremmer sjøfartskulturen i Norge.

Historikk Hermanos

Hermanos ble dannet i 1994 av stuert og mangeårig medlem i sjømannsforeningen, Thorbjørn S. Andersen og daværende formann Roald Hellenes. Andor Hansen påtok seg jobben som korleder og dirigent. Etter hvert fikk de samlet 11 rustne sjømannsstruper. Koret tok navnet Hermanos etter ei skute som var Bygget i Glasgow i foreningens stiftelsesår – og som ble kjøpt inn til Lillesand i 1905. Hermanos er spansk og betyr Brødrene. Etter et år flyttet Andor Hansen fra Lillesand og kormedlem Hans Reiersen overtok som dirigent. Under hans ledelse vokste koret. I dag er det den ikke ukjente musikeren Tor Flaa som er dirigent og koret har rundt 50 medlemmer. I 2008 vant de førstepremien på Sjanti-festivalen i Praha.

Reklamer

Kommentarer er stengt.

%d bloggere like this: